Tillsammans ställer vi om

WWF

Uppdrag

WWF såg att det fanns ett behov av hjälp från svenska kommuner att främja dialog och underlätta agerande i den omställning som krävs. Då WWFs egna experter inte har möjlighet att närvara vid alla olika satsningar från kommuner och tvingas säga nej, såg WWF att det fanns ett behov att producera filmer med frågebatteri och tips som kommunerna själva kunde använda. Diggin fick uppdraget att ta fram filmerna. 

klimatbudget
soffa

Lösning

Resultatet blev fyra filmer á 10-15 minuter som handlar om den biologiska mångfalden, klimatet, maten och konsumtionen. Ambitionen för varje film var att ge en aktuell statusrapportering var vi står idag, vad som behöver göras och sedan inspirera med exempel som görs ute i landet redan nu! Detta utan att filmerna skulle bli för långa, vi satte en maxgräns på 15 minuter. 

 

Vi landade i ett format där vi varvar samtal med experter med voice-over och kompletterande medborgarinslag som fångar upp tittaren. Vår programledare blev Sabina Andrén från WWF som fick åka ut och möta fyra WWF-experter.

 

Resultat

Filmerna finns på Youtube samt på en egen landningssida med frågebatteri och tips. Tillsammans ställer vi om!

ekosystemtjanster
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp