Filmat

Film - vår kärna

På Diggin jobbar ett gäng stolta filmnördar och fotografer som brinner för yrket, andas foto och alltid letar fantastiska bilder och historier. Hantverket kring film är viktigt för oss och vi har en källare fylld med den senaste tekniken. Vi producerar all typ av filmat och har en stor bredd; intervjudrivet, dramatiseringar, voice over, programledarduos eller textdrivet – vi mixar de komponenter som passar bäst för syftet och berättelsen.

Kärlek till intervjudrivet

Vi sticker ut lite extra när det kommer till att producera innehåll som baseras på intervjuer och verkliga berättelser, som reportage, dokumentärer och reality. För att skapa riktigt bra videointervjuer gäller det att göra ett gediget förarbete, att ta sig tiden att göra research.

  • Undvik talmanus för intervjuer och låt intervjuobjektet använda sina egna ord.

  • Inför intervjuer förbereder vi frågor men också det vi kallar innehållspunkter, dvs vad som är viktigast att få ut från intervjun. 

  • Undvik corporate bullshit! Det ska vara autentiskt.

  • Den intervjuade måste känna sig bekväm – ofta är det bra att vara få på plats under inspelning.

kvinna med lockigt
lungcancer

Emotionell storytelling

För vissa filmer är det viktigare att förmedla en känsla än att filmen är informativ.  Genom känslor kan vi i grunden förändra någons uppfattning och beteende och film är ett fantastiskt verktyg för att skapa starka berättelser. 

Genom berättelser har vi också bättre förutsättningar att komma ihåg de budskap vi vill skicka med. Vi jobbar lika gärna med humor som med sorg.

Vanliga beställningar

Casefilmer och testimonials passar perfekt till hemsidan. Intervjua dina kunder eller samarbetspartners om era tjänster och produkter.

Produktfilmer kan rikta sig till både potentiella kunder som söker efter din produkt men också till befintliga kunder som vill ha tips och råd på hur produkten används.

Employee branding och rekryteringsfilmer bygger ert arbetsgivarvarumärke och är en viktig del i att rekrytera och behålla de bästa medarbetarna.

7 steg till färdig film - produktionsprocessen

Att skapa en film kan vara svårt, men vi försöker göra det lätt för dig. Beställer du en film från oss så tar vi dig varsamt fram och guidar dig genom processen. Det är viktigt att du hela tiden vet vad du beställt och att det du får i slutändan överträffar vad du hoppats på.

filmteam förbereder sig
1
2
3
4
5
6
7
Behovsanalys och research
Vi går igenom förutsättningar, syfte och mål och vägleder hur ni kan använda film för att uppnå era affärsmål. Vi kan hjälpa till med research, målgruppsanalyser och innehållsstrategier.
Koncept och idé
Vi tar fram idéer och koncept för er kommunikation. Vi kan producera alla rörliga format, allt från snabba intervjuer till programledarledda programserier, reality och studioprogram.
Planering och förproduktion
Projektet planeras upp. Förproduktion varierar beroende på format. Vid detta steg utformas innehållet, manus, dramaturgi och visuellt manér. Vid intervjudrivet tas frågor och innehållspunkter fram och medverkande kontaktas.
Produktion
Inspelningar genomförs, det kan vara enklare intervjuer med en kamera och en reporter eller komplexa inspelningar från flera platser med flera kameror samt drönarfoto. Vi kan leverera hela spektrat av inspelningar.
Efterproduktion
Det är först i detta stadie som många menar att filmen skapas. Materialet klipps ihop och eventuell grafik, animation, VO och musik m.m. bakas in. Slutligen färgkorras och ljudmixas filmen samt eventuella undertexter tas fram.
Korrektur och godkännande
Beroende på format sker sign-offs vid olika steg i produktionsprocessen, men utkast stäms av och efter gemensamma ändringar så är produktionen klar.
Leverans
Videon är klar och slutlevereras i bestämda format.
Anpassa efter kanal
Vi hjälper gärna till att tänka kring publiceringskanaler och hur man kan anpassa innehåll utifrån kanal. Vi är bra på att producera för och anpassa videoinnehåll till sociala medier, såsom LinkedIn, Instagram, Facebook och Youtube.
Säg det med en sketch!
Humor säger mer än tusen ord. Det är minnesvärt och passar oftare än man kan tro...
Drönare
Vi älskar den senaste tekniken inom drönare och har stenkoll på vilka tillstånd som behövs och lagar som gäller. Våra fotografer har drönar-körkort och är experter på snygga inflygningar.
Våra case
Ta en titt och låt dig inspireras av några våra produktioner!
Stillbild i samband med reportage
I och med den ökade spridningen i olika kanaler ser vi ett större behov av att även leverera stillbilder från våra produktioner. Vi iordningsställer bilder för web och print inhouse.
Föregående
Nästa