Cases


Elmarknaden just nu

Information
Kund:
Vattenfall

Bakgrund:
Det är många faktorer som påverkar elpriset, allt från vädret till råvarupriser och valutor. På vattenfall.se/elavtal hittar man analyser, överblickar och nyttiga länkar för att man ska få bättre koll på vad som påverkar elpriset just nu. Till den här sidan ville Vattenfall komplettera med ett rörligt nyhetsbrev som utkommer varje månad.

Projektbeskrivning:
Nyhetsbrevet filmas en gång i månaden, nära inpå det ska publiceras. På så sätt får vi informationen och de senaste siffrorna som nämns i filmen så aktuella som möjligt när den blir publik. Till detta gör vi även en expressredigering, vilket menas med att vi redigerar det direkt eller så snart som möjligt efter inspelningen. Alla nyhetsbrev programleds av Jonas Stenbäck, chef för Vattenfall försäljning, som guidar tittaren vad som gäller just nu och ger rekommendationer ifall man ska binda sitt elpris eller inte. I vissa nyhetsbrev bjuds gäster in som agerar som expertkommentatorer inom sina områden. Vi kompletterar även en del filmer med inslag eller förstärkande grafik i form av animerade staplar/ diagram eller text. Nyhetsbreven klipps även till kortare sociala medier-filmer.

Målgrupp:
Konsumenter, media.

Användningsområde:
Filmerna publiceras varje månad på vattenfall.se/elavtal samt i Vattenfalls andra digitala kanaler, som exempelvis YouTube. Filmen har även lagts med i nyhetsbrevet som skickas ut varje månad.