Cases


Almedalsveckan

Imagefilm, Utbildning, Reportage, Live, Kongressfilm, Information, Animerat

 

Kund:
Grant Thornton, Vattenfall mfl.

Bakgrund:
Almedalsveckan, som tidigare kallades för politikerveckan, genomförs årligen i Visby på Gotland, där företrädare för såväl de svenska politiska partierna som allehanda intresseorganisationer och företag samlas och diskuterar politik och samhällsfrågor.

Projektbeskrivning:
Diggin har varit på plats flera gånger och jobbat såväl med mindre företag som stora organisationer. Vi erbjuder allt ifrån dokumentation av föreläsningar, livesändningar, men även produktion av mindre reportage eller annan inspelning.

Exempel på tidigare produktioner i Almedalen:

2016 och 2017 Grant Thornton
Grant Thornton är en global revisionsbyrå som tillhandahåller tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Under Almedalsveckan anordnar Grant Thornton en rad olika föreläsningar inom ämnen som entreprenörskap och ideella organisationer. Vi på Diggin har då gjort intervjuer med föreläsarna som får sammanfatta sin del i seminariet. Vi gjorde även en sammanfattning av de olika dagarna och mixat föreläsarna.

2017 Vattenfall
Under Almedlasveckcan fick vi på Diggin i uppdrag att filma ett flertal intervjuer som behandlade ämnet ”framtidens energi”. Detta skulle sedan sättas ihop till ett mini-reportage. Reportaget expressredigerades till kortare sociala medier-filmer på plats under Almedalen. Den längre versionen klipptes i efterhand och mixades med intervjuer som vi själva spelat in tillsammans med andra intervjuer Vattenfall gjort under veckan.

Användningsområde:
Grant Thorntons filmer expressredigerades på plats under Almedalsveckan och kunde på så sätt publiceras direkt i samband med eventet. Filmerna lades även ut på deras Youtube-kanal samt en egen sida på deras sajt.

Vattenfalls filmer visades på bland annat Facebook och Youtube.